Än är det vinter kvar

Så jag har anledning att använda min nya mössa och mina nya vantar. 


I höstas råkade jag ut för stickallergi och ägnade mig åt nålbindning istället. Det var en hel del klurande innan de gamla kunskaperna var framplockade från ryggmärgen, men det gick. Garnet, Vålbergsgarn från Wålstedts i Dala-Floda hade jag hemma redan. Det blev så småningom en mössa och ett par vantar, tillverkade på fri hand efter mina egna mått. Sen gick det väldigt fort så någon bild av dem i ovalkat tillstånd har jag inte. 


Så här blev dom i alla fall. Och så här ser dom ut burna. 


Eller så här. 


Skriket i Täby. 

3 tankar kring ”Än är det vinter kvar

  1. Stickallergi – never heard about…
    Men fina vantar o mössa blev resultatet. Wåhlstedts i Dala-Floda besökte jag i slutet av 70-talet och de tillverkar fortfarande fint garn! Wow.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *