Weavolution! på Meken, Smedjebacken

Nu har jag varit på en fin utställning igen. Den gamla verkstadslokalen i Smedjebacken har gjorts om till utställningslokal, och i sommar är det en vävutställning där.

  
Det som mest fick mig att tappa hakan var Annika Ekdahls verk: Definitely Gold. Jag kan inte föreställa mig hur många timmar det måste tagit att väva detta. Och att behålla visionen av bilden kvar bland alla trådarna och över tid. Hon har en fin hemsida där man kan följa hennes arbete, här.  

 
Det visades två verk av en annan av våra mest framstående textilkonstnärer, Helena Hernmarck. Först Forest Path: 

  
Den här bilden gör inte verket riktig rättvisa. I verkligheten lyckas konstnären ge sina verk nästan samma djup som verkligheten har, trots sitt ganska grova raster av trådar. De är avsedda att ses på längre avstånd. Nästa bild jag visar är mer abstrakt.  

 
Passing fall heter den, och här kommer en närbild av den speciella teknik konstnären utvecklat, en blandning av tuskaft och andra tekniker. Hennes hemsida kan man besöka här. 

  
Barbro Lomakka visade en lång gallerimatta, Concorde, med inslag av remsor av filtad ull. Om hennes arbete med främst den gotländska ullen kan man läsa mer här. 

  
Handarbetets Vänner var ett av de företag som ställde ut där, och här kommer närbild på en fiffig tolkning på en skiss från Siri Derkert.  

 
Det finns mer att se än jag visat här. Någon anledning att åka dit måste ju finnas kvar för er! Utställningen är öppen till 30 augusti. Mer information finns här. 

2 tankar kring ”Weavolution! på Meken, Smedjebacken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *