Monthly Makers augusti – pärlor

Den här gången var månadstemat – pärlor – riktigt passande! Jag har gått havande med några idéer som jag beslöt att förverkliga. 

Nu har jag använt mitt favoritmaterial ull och tovat ett antal stora och små pärlor, men jag har inte hunnit hela vägen med alla jag gjorde. Dessa pärlor är våttovade, för nåltovningsnålen och plattan behagade försvinna. (Nu har dom dykt upp.)


Först ut en sjalbrosch. Det är länge sedan jag köpte den här stora säkerhetsnålen, men var det inte på Panduro så var det på Slöjddetaljer eller Symässan. Fem små ullpärlor, tre skalbaggar och några glaspärlor i grönt och ofärgat blev en bra kombination, tyckte jag. 


Här har jag först gjort en liten kula av rosa ull och sedan tovat på ett lager grön ull. Därefter skar jag upp kulorna med en brytkniv och sydde fast ”pistillerna”. Små metallringar och stift till montering finns på den flesta pysselaffärer. 


Och så ser den ut på plats! 

Dom andra pärlidéerna presenteras vid ett senare tillfälle. 

5 tankar kring ”Monthly Makers augusti – pärlor

  1. Så spännande örhängen! Väldigt häftigt med den kontrasterande färgen inuti som kommer fram i skårorna. Ser verkligen ut som knoppar, fint!!

  2. Oj vad du öppnade mina sinnen med dina ullpärlor! Klart att det går att göra pärlor av ull också! Jag tovade små figurer av katthår i marsutmaningen men jag kanske ska ge mig på ett ullhalsband av samlat katthår under hösten. Kul idé och vilken härlig grön färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *