Helvetesvantarna

En av medlemmarna i stickjuntan drog fram ett gammalt mönster från tidningen Vi 1988, Brudvantar från Runö. Dom ville hon sticka och satte igång, men stötte genast på problem i den långa skrivna beskrivningen utan diagram. Det blev några omtagningar, och vantarna fick tillnamnet ’Helvetesvantarna’. Men hon lyckades, med lite hjälp från juntan. Det är ju bl.a. det man ska den till. Så när jag nu börjat på samma mönster går jag i upptrampade spår.

(null)

Kanterna gick bra, men när jag nu kommit till första bården får jag inte fotot på vantarna att stämma riktigt med mönstret. Och det är två veckor kvar till nästa möte. Hmmm…
Mönstret är skrivet för Bergås stickgarn Extra, som inte finns längre. Jag stickat med Gästrike 2 tr, och garnet har fått sin ljust lilarosa färg av ett andra efterbad på koschenill. Stickor nr 2. Egentligen är nog det garnet lite för kompakt för det här mönstret, men nu kör jag på.

Till Fårfesten tar jag dock med en annan stickning, som inte kräver samma koncentration. En blivande schal i näverstickning. Vi ses väl där? Kom och hör och se och känn på vadmalen mina kolleger från Skansen och jag har med oss!

(null)

2 tankar kring ”Helvetesvantarna

 1. Hej!
  Brudvantarna är så fina.
  Jag har letat efter detta mönster på brudvantar från Runö. Har en dålig och svårläst kopia utan bild.
  Finns det möjlighet att få en kopia helst i färg eftersom även jag haft svårt för mönstret.
  Hälsningar
  Anne

 2. Gjort det här och reagerade för problemet att det inte fanns någon bild. Med svårlästa beskrivningar är en bild ovärderlig. Jag hade bilden också – och fixade det! 😥😧☺ till slut – vill säga!! Mycket jobb och mycket vackra, så värt besväret! 👍😀💕 Har stickat 3 par sen dess och är lycklig…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *