Ett lite tråkigt inlägg

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Jag plockade lönnlöv som kokades ur, och sen färgade jag provhärvor. Yllegarnet var betat med alun och vinsten. Det blev inte särsklit intressant, faktiskt. 

  
Längst till vänster är garnet som det blev vid färgningen. Härvan i mitten har efterbehandlats med björkaskelut en kvart, och det blev ju en förbättring. Härvan till höger har fått ligga i kopparvatten en kvart. Kanske det hade blivit mer effekt med längre tid. Det lär nog dröja innan jag färgar med lönn igen i alla fall. 

Sen fick jag en annan ide. 

  
Så jag lade ut gräslök på en sidensjal, rullade ihop med plast omkring och lade ovanpå varmvattenberedaren. Det tog inte många dar förrän det började stinka ordentligt. Efter tre dagar tog jag ner paketet, rullade upp och tvättade sjalen. Det såg ut som nedan. 

  
Rätt så menlöst, särskilt med tanke på hur fint det var när jag lade dit gräslöken. Kanske det går att framkalla färgerna lite mer med lut.

Men det här är inte heller något jag vill rekommendera andra. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *