Shibori på Yasuragi

Jag lovade ju ett blogginlägg om utställningen på Yasuragi också.
Där var det helt andra förutsättningar än i utställningen på Lidingö, även om det var samma utställare. Här på Yasuragi hade formatet begränsats till ett tygstycke av bomull, samma för alla, i ett format som i Japan används till flera olika saker, bl.a. handdukar. Även färgen var begränsad till indigoblå nyanser, och de tekniker som användes var de traditionella. Ändå blev alla tygstycken så olika. Mycket snyggt exponerade mot de betonggrå väggarna – kanske lite mörkt.

(null)

(null)

(null)

Dessutom visades föremål och tekniker i några lådor på golvet, och ett antal verk placerade på andra väggar. Här kommer några detaljbilder från tygstyckena.

(null)

(null)

Jag vet inte hur länge utställningen kommer att stå. Den var förlängd när jag såg den förra veckan, så det är nog bäst att ringa och höra efter om man vill se den. Men det var inga problem med att bara knalla in och titta.
Sen kan man ju passa på att få fötterna fiskpedikyrerade också, som jag.

4 tankar kring ”Shibori på Yasuragi

  1. Jag ringde just till Yasuragi och det var en märklig upplevelse. Först pratade jag med en jättetrevlig tjej som inte var säker hur länge utställningen pågår, men i alla fall en vecka till trodde hon, och kopplade mig vidare till ”en dam som vet”. Damen i fråga var däremot otrevlig och bara sa korthugget: Den är slut

    Tyvärr har jag ingen möjlighet att åka dit förrän om tidigast 2 veckor, och det känns ju inte som en större idé. Tack att du delar med dig av bilder så man i alla fall får en glimt!

    Utställningen på Lidingö stadshus har jag däremot varit på, jättebra och inspirerande!

    Hur får du reda på dessa utställningar? Shiborisällskapets hemsida och blogg är ju tydligen inte aktiva…

    1. Mest är det av kompisar och bekanta faktiskt. Men det är därför jag vill lägga upp och informera om dem också, så fler får veta. Jag känner inte någon just på Shiborisällskapet, men dom är kanske så upptagna med färgning att dom inte har tid med nätet. Jag är ju lite slarvig själv med att kolla kommentarer ofta… dessutom placerades din fråga som skräppost. Om du vill ha ett annat tips, en utställning som pågår i Sthlm och är viktig, kolla Artipelag!

  2. Var där i december, så fantastiskt fint det var! Blev helt lycklig i själen att det fanns lite slöjd där. Det gjorde min yasuragi-upplevelse komplett. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *