Monthly maker – februari

Februari månads tema är trä. Jaha. Jag tycker givetvis att trä är fint, men jag är inte van att jobba med det, kan inte hantera de redskap som krävs särskilt bra. Så jag blev lite nollställd. 

Å andra sidan hoppade jag ju på det här tåget för att jag ville ha utmaningar och dead lines. Så det var bara att börja tänka, försöka komma på en kompromiss mellan det jag kan och det jag inte kan. 

Jag gick ut på tomten och letade rätt på en torr gren, som jag tog in och skurade av. 

Första idén var att jag skulle tova in den i ull, men det stupade på tidsbrist. Nästa tanke var att klä in grenen i garn, men jag växlade snabbt in på mattrasor. Och så här blev det. 

   
   
(Jag önskar jag kunde hantera Word Press tillräckligt bra för då kunde jag lägga bilderna bredvid varandra i stället….)

Det var enkelt att göra och jag använde vanligt skollim för att fästa tygremsorna. 

Det ser inte så mycket ut för världen på bilderna men ser rätt trevligt ut i ”verkligheten”. Vad gör man då med sådana här pinnar? Ja, man kan göra evighetspåskris till exempel. Eller använda dem i en utställning att hänga saker på. Jag tänkte hänga upp grenen i taket vid fönstret, och sedan fästa lite trevliga saker i den. Nu stupade det på att det inte fanns några lämpliga takankarskruvar hemma. 

Och ja – jag skall skaffa ett lämpligt tyg att ha som bakgrund vid fotograferingar.

9 tankar kring ”Monthly maker – februari

  1. En riktig utmaning! Trä är inte min grej heller, vet inte hur jag skulle lösa den här uppgiften. Men visst är det roligt att våga sig lite utanför bekvämlighetszonen.

  2. Ja, en perfekt stomme till en mobil med tovade och virkade hängen, tänker jag 🙂 Kul att du utmanade dig själv och gav dig på temat trots att det var svårt! Jag kan skvallra om att jag hade en del bekymmer med tanken på ”trä” jag med, men det mesta går ju om en lägger sig på rätt nivå eller kombinerar med en annan teknik eller ett annat material där en känner sig trygg – som dina tygremsor (och mitt måleri). Heja utmaningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *