Garn från Shetland

Det är kanske ingen som har funderat över det – men orsaken till att jag varit rätt osynlig på bloggen är att jag arbetat med en jubileumsskrift till en förening jag är med i. Jag har skrivit, skrivit om, flyttat, ändrat, läst korrektur osv tills ögona nästan blödde. Men nu tror jag min del är gjord i det jobbet. Föreningen heter Skansens byalag, om någon undrar.

För ett par veckor sedan fick jag ett sånt där mysigt, runt, kuddliknande paket med posten igen, med detta innehåll.

20140201-151605.jpg

Det här är garn från Foula Wool , som ligger på en av Shetlandsöarna. Shetlandsfåren finns ju i många färger, och den här fårfarmens specialitet är att färgsortera ullen och spinna garner efter det. Färgerna heter som följer, medsols räknat: black, moorit, fawn, mioget, white, light grey, grey. På deras hemsida kan man läsa mer och titta på jättefina fårbilder.

Garnet är ett kit som ska bli en mössa, designad av Kate Davies. Tea Jenny heter den och med ett mycket passande mönster av tekannor! Bild kommer lite senare, men man kan läsa hennes blogg här.

1 tanke kring ”Garn från Shetland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *