Färga med morotsblast

Dyeing with carrot leaves
Ovanpå varmvattenberedaren blir det varmt. Där borde man kunna ställa ett kärl för att prova sån där modern långsam färgning, slog det mig. Sagt och gjort!

20140522-203253.jpg

Jag hade morotsblast i kylskåpet, så jag tvättade en sidenschal och rullade in blasten i den.

20140522-203425.jpg

Eftersom jag inte riktigt kan förlika mig med tanken på ruttnande blast än, blandade jag lite alun (konserveringsmedel förutom betmedel) i hett vatten och hällde sedan på. Allt ligger i en gammal glassburk. Knivarna ligger där enbart för att hålla den lilla tygrullen under vatten. Locket på, helt löst. Alltihop ställdes sedan ovanpå varmvattenberedaren, direkt på plåten men med en ullplatta och en frottéhandduk runtom som isolering.

Nu är det bara att vänta men hur länge tro? 1 vecka? 2?
Kan detta vara en metod att jäsa vejde också? Fast då får jag allt ha ett tätslutande lock, förstås.

I put some carrot leaves in a silken scarf and wind it together. Then I put it in an old plastic jar, together with hot water and some alum. Lid on loosely, and the whole thing is placed upon the water heater, with an isolating towel around it. Now I just have to wait a week or two.

1 tanke kring ”Färga med morotsblast

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *